Reseinformation

Pass, visum, och immigrationskrav
Du bokar själv din resa till destinationen och när du planerar din resa, se till att du har alla   dina resedokument i ordning. Kontrollera att du har nödvändiga visum för de länder du ska besöka. Om du inte är säker på vilka resedokument du behöver för din resa, tveka inte att kontakta oss för förtydligande via e-post info@sindiotours.com.

I Kenya MÅSTE du ansöka om ett eTA, electronic Travel Authorisation innan du lämnar ditt ursprungsland. Du kan ansöka om eTA på den statliga länken här: http://etakenya.go.ke .

För visum till Uganda ansöker du på http://immigration.go.ug

 

Internationella och inrikes flygbokningar
Se till att du kontrollerar dina flygbokningar och noterar noggrant flygtider, datum, ankomst- och avgångstider. Eventuella missade flyg som bokats från er som kund kommer att vara ert ansvar och företaget kommer inte att hållas ansvarigt.

Eventuella researrangemang som bokas för att ansluta till internationella och inrikesflyg, förblir ditt ansvar att hålla oss uppdaterade med dina flygtider och antal.

 

Transport
Transportfordon varierar med varje resplan men görs vanligtvis av en landcruiser eller en van med stora fönster och popup-tak, körd av en engelsktalande chaufför/guide. Vi kan också tillhandahålla förare/guider som talar andra språk, till exempel tyska och franska.

 

Medicin och hälsa

Nairobi och Kampala har utmärkta internationella medicinska faciliteter. De flesta läger och lodger har en jourhavande läkare som har erfarenhet av vanliga reserelaterade åkommor. Vi föreslår att du ser till att din sjukförsäkring har adekvat täckning eftersom när du väl har återvänt till Nairobi eller Kampala kommer alla ytterligare sjukvårdskostnader att behöva täckas av dig.

Om du lider av någon sjukdom eller funktionsnedsättning, eller genomgår någon medicinsk behandling måste du deklarera detta öppet och ärligt för oss vid bokningstillfället för din resa.

Dela med dig av eventuella kostrestriktioner eller allergier du kan ha och som skulle behöva oss för att hjälpa dig att göra ytterligare arrangemang för att tillgodose dig.
På liknande sätt, om du påverkas av något tillstånd som kan påverka dig eller andra under din resa på något sätt måste du informera oss utförligt vid bokningstillfället.
Se till att du gör alla nödvändiga arrangemang för tillhandahållande av medicin eller behandling under resan. Vänligen dela samma information med din guide i händelse av medicinska nödsituationer som kan inträffa under din resa.

 

Försäkring
Resenärerna är skyldiga att tillhandahålla alla nödvändiga försäkringar mot personskada, förlust, medicinsk evakuering, medicinsk assistans, sjukhusvistelse, skada, stöld, avbokning, förseningar etc. Alla kunder ansvarar för att se till att de har ett fullständigt försäkringsskydd som inkluderar räddning och hyperbar dekompression (vid dykning) från det ögonblick då de först gör sin beställning och täcker hela perioden före, under och efter resan.

 

Plastpåsar

Kenya har anslutit sig till 40 andra länder för att förbjuda plastpåsar i strävan att minska påverkan på miljön. Se till att du inte bär något bagage i plastpåsar vid ankomst.

 

Dricks

All dricks för hotell, stugor, och bärhjälp ingår i ditt turpris. Dessa kallas serviceavgifter. Det är upp till dig om du vill ge enskilda servitörer, bärare, och andra tjänsteleverantörer extra dricks. Det är dock vanligt att ge föraren/guiden dricks i slutet av safarituren. Beloppet beror på din bedömning av kvaliteten på den tillhandahållna tjänsten. Ett genomsnitt på 10 USD per gäst och dag föreslås. Beloppet är dock efter eget tyckande. Du får gärna ge ytterligare ersättning till all personal som har tillhandahållit särskilda tjänster. En bardricks på $1 är acceptabelt. På lodger brukar de ha en tip-box om man vill tacka personalen.

 

Väder & Safari i Kenya
Du kan åka på safari i Kenya under hela året.

Januari, februari och mars (högsäsong)
Dessa tre månader ligger strax efter den korta regnsäsongen och är bra för safariturer. Du kan bl.a. få syn på fågelarter som besöker Kenya från Europa under vintern. Gräset har ännu inte växt tillräckligt högt för att hindra sikten på djuren.

April och maj (lågsäsong)
Denna period utgör den långa regnperioden även om du fortfarande kan njuta av safariturer under dessa månader. Tropiskt regn kommer i skurar och varar några timmar, mestadels på morgonen och eftermiddagen. Regnet fräschar dock upp naturen och förhöjer ofta safariupplevelsen.

Juni
Juni månad är en bra tid att uppleva din safari och inträffar efter den långa regnperioden. inför migrationen som sker från mitten av juli kommer de stora zebrahjordarna in i Masai Mara från Tanzania.

Juli till oktober (högsäsong)
Enorma hjordar av gnuer och zebror kommer in i Masai Mara från Serengeti i Tanzania. På grund av den förändrade klimatsituationen är det vanligtvis svårt att ge en specifik tidpunkt för starten av migrationen. Det är dock säkert att konstatera att den stora gnuvandringen är aktiv vid Masai mara i mitten av juli. De börjar sin vandring tillbaka till Tanzania runt september/oktober

November och december (lågsäsong)
Detta är den korta regnperioden i Kenya. Regnet fräschar upp betesmarkerna och nationalparkerna, och viltreservaten återfår sin växtlighet.

 

Väder & Safari i Uganda
I allmänhet är Uganda ett safarimål året runt med ett tropiskt klimat som sträcker sig från 16-28°C under större delen av året. Besökare bör tänka på de torra och våta årstiderna när de planerar sin safari-semester i Uganda, men det är möjligt att njuta av en semester i Uganda under hela året.

Regnperioden i Uganda
Kraftiga regn och åska kan komma när som helst men varar bara kortare perioder, och de kan snabbt följas av en solig himmel.

Mars till maj
Det faller mer nederbörd i hela landet under dessa månader med en tydlig topp i april i söder.

September till november
Regn är vanligt på natten och tidigt på morgonen. Det regnar i regel mindre än under den andra årstiden (mars till maj).